Uitslag Speedo ronde 1, 11 oktober in Boxtel

Zondag 11 oktober hebben elf zwemmers van Neptunus ’58 meegedaan aan de eerste Speedo-wedstrijd van het seizoen. In Boxtel gingen zij in totaal 27 keer het water in.

De jongste zwemster was de achtjarige Indy Jongman. Op de 100 school, die ze voor het eerst zwom, veroverde zilver. Zelfs haar tijd op de 50 meter was goed voor een persoonlijke record én haar allereerste clubrecord! Bij haar debuut op de 50 vlinder zwom ze overtuigend naar het goud. Na 25 meter lag ze nog gelijk met haar concurrente, maar daarna ging de turbo aan en finishte ze met ruime voorsprong.

Bij de zwemmers uit 1999 zwom Anouk van Os naar het zilver op de 100 school. Kyra Jongman werd vijfde en zwom persoonlijke records op zowel de 50 als 100 meter. Op de 100 vrij was er brons voor Kyra, en verbeterde Anouk haar beste tijd en werd negende. Ook bij de 100 rug was er brons voor Kyra, die voor het eerst deze afstand zwom. Anouk verbeterde ook op deze afstand haar beste tijd en werd zesde. Bij de jongens zwom Pim voor het eerst de 100 vrij, en werd negende met pr’s op de 50 en 100 meter. Ook de 100 rug zwom hij nog niet eerder. Hierop eindigde hij als zevende.

Bij de jongens uit 1998 viel Gijs Deelen in de prijzen. Bij zijn debuut op de 100 vrij veroverde hij zilver. Ook over 50 meter vrije slag was hij nog niet eerder zo snel. Op de 100 rug, eveneens de eerste keer dat hij deze afstand zwom, werd hij zevende. Op zijn favoriete slag, de schoolslag was hij na 100 meter wederom tweede met een verbetering van zijn pr van een week geleden met bijna vier seconden. Noud van Boven werd achtste op de 100 vrij in een nieuw pr en zevende op de 100 rug. Macs vd Doelen eindigde als negende op de vrij en als tiende op de rug. Op de schoolslag werd Noud achtste en Macs werd helaas gediskwalificeerd omdat hij maar met één hand aan had getikt.

De junioren uit 1997 zwommen de 200 vrij en 200 school. Jeroen van Dinther verbeterde zijn pr met en seconde en werd zesde. Delane Lathouwers zwom de acht banen voor het eerst en eindigde zeer knap op korte afstand van Jeroen als achtste. Ook na 100 meter was hij nog niet eerder zo snel. Martijn Eickmans was bijna twintig seconden sneller dan ooit en werd tiende. Bij de meiden kreeg Bo Sluijpers het voor elkaar om exact haar persoonlijke record te zwemmen. Ze werd hiervoor beloond met een zilveren medaille. Op de 200 school greep Jeroen net naast de prijzen bij zijn debuut. Zelfs na 100 meter was hij nog niet eerder zo snel: hij verbeterde zijn pr met vier seconden. Delane werd negende bij zijn debuut, terwijl hij nog niet eens een 100 meter schoolslag had gezwommen. Martijn zwom eveneens voor het eerst de acht banen school en werd twaalfde. Bo Sluijpers zwom boven haar beste tijd en bleef buiten de prijzen.

Uitslag - Uitslag Neptunus '58

2009-10-11 Speedo Boxtel


Na de Speedo-wedstrijden wordt altijd een ranglijst opgemaakt met de beste 25 zwemmers uit Brabant. De zwemmers die aan het einde van het seizoen bij de beste 18 staan in deze ranglijst mogen meedoen aan de Kring Speedo Finales.

Meisjes minioren 2 en 3:
Indy Jongman staat derde op de 100 meter schoolslag. Op de 50 vlinder was ze de snelste van Brabant, met maar liefst 4 (!!!) seconden voorsprong op de nummer 2.

Meisjes minioren 5:
Anouk van Os staat op de 11e plaats op de 100 school. Op de 100 vrij staat Kyra Jongman 18e en op de 100 rug staat ze 15e.

Jongens minioren 5:
Pim de Crom staat op de 25e plaats op de 100 rug.

Jongens minioren 6:
Op de 100 vrij staat Gijs Deelen op plaats 18. Op de 100 school staat hij elfde.

Junioren:
De junioren zwemmen géén Kring Speedo Finales, maar worden wel opgenomen in de ranglijsten. Op de 200 vrij staat Bo Sluijpers 21e. Jeroen van Dinther staat 19e op de 200 school.

De hele lijst is hier te downloaden.


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'